Pop-fænomener, fotos og ”farlige” fetisch-bøger. Forlaget Taschen er kendt for dristige og populære fotobøger om kunst, store numser, sport og meget andet. Sidste år udløste det en stor pris fra The Royal Photographic Society. Fotoauktionen åbner denne gang med en række af det prisvindende forlags flamboyante fotobøger.

Kæmpe bøger om kæmpe stjerner

Store numser, fede film og smækre popikoner er på dagsordenen i forlaget Taschens enorme bagkatalog. Marilyn Monroe og The Beatles bliver dyrket lige så fornemt som David Hockney og Jeff Koons. Kæmpeikoner viser sig eller vises frem i kæmpemonografier i kæmpeformat. Flere bøger er så store, at de er udstyret med specialdesignede stativer at stå på, eksempelvis den kendte SUMO-udgave om Helmut Newton, der vejer 35 kilo og længe har været et efterstræbt auktionsemne, trods et oplag på hele 10.000.

Prisvindende blik for det ”lækre”

Taschens brand er selv kæmpe – ikke mindst pga. ophavsmanden Benedict Taschens særlige blik for det ”lækre”. Det, der drager øjet. Og så evnen til at kæle for detaljen. Der bliver kælet for Taschens billedbøger i en helt særlig grad. Billedvalg, tekst, layout og bogens øvrige udstyr og indpakning får lige et ekstra tryk på bonusknappen, og ofte er værkerne skabt i samarbejde med kunstnerne selv. De fleste udgivelser kan således både fås i en standard edition og i eksklusive limited editions med signerede originalfotografier eller andet lir.

Evnen til at kombinere mainstream med kontroversielle emner fik sidste år The Royal Photographic Society til at uddele prisen for bedste fotografiske forlag til Benedict Taschen. Han har med sine udgivelser i særlig grad formået at sætte fotografiet i spil og udbrede det til et stort publikum. I år har et museum i Maastricht taget tråden op og åbnede i forbindelse med TEFAF, en af verdens førende kunstmesser, en særudstilling, der viser verdens største Taschen-samlers eksklusive samling af Taschen værker.

Godfather under hammeren

En række af de flamboyante fotobøger i signerede udgaver udbydes på fotoauktionen 4. april 2017. Blandt bøgerne er fx ét af blot hundrede signerede eksemplarer af Steve Schapiros “The Godfather Album” med et orignalfotografi af Marlon Brando, signeret af Schapiro. På auktionen præsenteres også bøger om Olafur Eliasson og surffotografi. Flere af bøgerne er udsolgt fra forlaget og ligger uåbnet i de originale shippingkasser.

Posted by:Christine Almlund