Private fotos af russiske husmødre i sexede positurer får nyt udtryk i den estiske fotokunstner Maria Kapajevas fotocollage-serie Interiors.

I anledning af Copenhagen Photo Festival præsenterer vi her en række af de fotografer, der deltager med værker på event-auktionen 7. juni.

Den estiske fotograf Maria Kapajevas fotocollager er skabt af private fotografier af russiske husmødre, som hun har fundet på nettet. Efterfølgende er de frækt poserende kvinder blevet digitalt manipuleret. Husmødrene er nærmest integreret i interiøret – heraf den bevidst neutrale titel Interiors. Tilbage står “sexede”, anonymiserede, tapetmønstrede silhouetter. En slags papskabeloner uden identitet.

Kapajeva selv fortæller at kollagerne viser kollisionen mellem to kulturer: “Russiske kvinder i deres hjemlige omgivelser i positioner, som de låner fra vestlige massemediers fremstilling af kvindelig sexualitet.” Serien giver ifølge fotografen “et indblik i assimilationen og den mulige integration i de post-sovjetiske områder med vestens værdier, og hvordan de processer afspejler kvindens role i samfundet.”

Maria Kapajeva bor og arbejder i London og har tidligere været udtaget til flere store priskonkurrencer bl.a. den hollandske fotofestival UNSEENs dummy pris.

Værkerne kan ses på Understationen, Nyborggade 13, Østerbro fra den 1.-11. juni, og de ryger under hammeren samme sted onsdag den 7. juni fra kl 19.30. Det er allerede nu muligt at byde med på værkerne her.

Posted by:Christine Almlund