Der er godt nyt for fotografiet på det danske kunstmarked. Denne fantastiske fotocollage af Robert Rauschenberg blev i juni solgt for over en million kroner. Det endte med at blive det dyreste værk på sommerens moderne kunstauktion. Et signal om, at der er grøde i de danske foto-farvande…

Værket hedder Harvest og er fra serien “Runts”, et af kunstnerens sene værker fra 2007. Det har været udstillet på udstillingerne “Robert Rauschenberg – Three Decades”, Faurschou Beijing, 2007–2008 og “Robert Rauschenberg-Runts”, Galleri Faurschou, København, 2010. Det stammer fra en dansk privatsamling, Danmark.

Museet Tate Modern i London havde frem til april i år en stor, meget rost udstilling om Rauschenberg. Læs mere om udstillingen og se den indførende film om Rauschenbergs banebrydende kunst.

Rauschenberg.Runts
Ribert Rauschenberg: “Harvest” (Runts), 2007. Sign. Rauschenberg 2Kx7. På bagsiden anført 207.023 PW 45664. Pigment transfer på polylaminate. 150 x 183. Uindrammet. Udstillet: “Robert Rauschenberg – Three Decades”, Faurschou Beijing, 2007-2008, gengivet i kataloget side 41.
Udstillet: “Robert Rauschenberg-Runts”, Galleri Faurschou, København, 2010.
Proveniens: Privatsamling, Danmark. Erhvervet fra ovenstående. Hammerslag 1.160.000 kr.

 

Posted by:Christine Almlund