Mangler du inspiration til fordybelse her i ferietiden? Og er du nysgerrig på fotokunst? Se filmen og få 5 hurtige tips til at blive en knivskarp fotosamler!

Du har måske længe været nysgerrig på fotografi – som kunst, dokumentation eller bare i det hele taget? Men du ved ikke helt, hvordan man griber det an: Hvornår er et fotografi kunst? Hvornår er det ikke? Og hvordan ser man, at de har en værdi?

Alle disse spørgsmål vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at få svar på. I første omgang har jeg lavet en lille film med 5 hurtige tips til at blive en knivskarp fotosamler!

 

At samle på fotografi kræver blot, at du følger din nysgerrighed og kaster dig ud i det:

  1. Træn dit øje! Opsøg kunsten: Gå på fotoudstillinger, gallerier og auktionseftersyn, så du både får et indblik i både de historiske fotos og samtidsfotografiet – fra Det Nationale Fotomuseum til Galleri Asbæk og Kunstmuseet Arken.
  2. Kend dine klassikere! Fotografi er et printmedie og derfor ofte publiceret i bøger. Et godt sted at finde dem første gang er derfor på biblioteket, senere kan du investere i nogle af de flotte fotobøger, som ofte dukker op på auktion.
  3. Men lad dig også udfordre! Opsøg den alternative scene, besøg fotofestivaler og -messer. Vi har en fotofestival i København, der hvert år har fokus på de nye talenter. Men du kan bestemt også blive udfordret på Paris Photo, der foregår hvert år i november – den førende fotofestival i verden.
  4. Fordyb dig! Tag mediet alvorligt! Det rummer mange finesser – fra de tidligste daguerreotyper til det digitale fotografi. Så lær de væsentligste printtyper at kende, fx sølvgelatineprint, c-print og daguerreotypi. De har alle en særlig kvalitet og tekstur, der giver fotografiet værdi og betydning!
  5. Saml fotografi med hjertet! Elsk dine fotografier, og plej dem – som alt andet du har kært. De skal pusles lidt om – som al anden kunst!

God fornøjelse, god fordybelse og god sommer! ;o)

 

 

 

Posted by:Christine Almlund