Jeg bad den den danske kunstner Adam Jeppesen fortælle om sit kunstværk “XX-Tikal” på to minutter! Se videoen og hør ham fortælle om sit store fotografiske værk, der bliver vist på eftersynet i Bredgade i København fra den 14.-18. september og solgt på auktion 27. september.

 

Værket “XX-Tikal” blev til i forbindelse med Adam Jeppesens halvandet år lang rejse ned gennem Nord- og Sydamerika og er det eneste fra den serie, der blev taget på hans rejse igennem Mellemamerika, nærmere betegnet Guatamala. Undervejs blev negativerne påvirket af vind og vejr i form af støv og lys, der fandt vej ind i storformatkameraets kasse.

5567-873
Adam Jeppesen: “XX·Tikal”, 2011. Ed. 3/3 + 2 AP. Xerografi, sammensat af 42 sider syrefri papir, monteret med nåle. Indrammet i egetræ af Frese og Sønner, København. Lysmål 172 x 133 cm.

Adam3I det endelige værk er disse skønhedsfejl integreret – rejsestøv og små lyskiler har materialiseret sig i billedet – som små spor efter den rejsendes lange, ensomme rejse. Ved at fremstille værket på kopipapir i 42 dele og montere dem med mere end 1000 nåle, understreges den rejsendes flygtigt indfangede oplevelse yderligere. Værkets kvalitet som dokument over den rejsendes oplevelse flyder sammen med en drømmende, flygtighed, som kendetegner en rejsendes oplevelse.

Værket har bl.a. været vist på udstillingen “The Flatlands Camp Project” på Det Nationale Fotomuseum i København, VOLTA samt senest på FOAM i Amsterdam.

Besøg eftersynet den 14.-18. september og oplev dette og alle de andre kunstværker på auktion!

Adam2
XX-Tikal, detalje.

#firstmoverpåkunst? Så invester i fotografi! Læs mere her

***

English abstract

The work XX-Tikal was conceived during Adam Jeppesen’s 487 day long solo walking-tour from the Arctic to the Antarctic, crossing North and South America. On this long, lonely journey, the camera was used to record the experiences and capture the moment. But the negatives were physically affected by the travel – grains of dust and little light beams found their way into the camera box along the way.

The final work integrates these “flaws”, creating an artwork were the travel dust and coincidental light is “materialized” in the picture – like little traces from the traveller’s lonely voyage. By printing the image on 42 pages of xerox paper and mounting them with pins the ephemeral nature of the traveller’s experiences is further accentuated. The documentary quality of the traveller’s experience coincides with the dreamy nature of travelling in Jeppesen’s travel works.

Adam Jeppesen’s “XX-Tikal” was part of his exhibition The Flatlands Camp Project at The National Photographic Museum in Copenhagen in 2012. The work was also exhibited at VOLTA Basel in 2012. And this year the work was part of Jeppesen’s exhibition at FOAM in Amsterdam.

 

GemGem

Posted by:Christine Almlund