Astrid Kruse Jensens billedunivers opstår ofte i sprækkerne mellem drøm, virkelighed og erindringer. Og rigtig ofte er det nattens fortættede stemning, der lægger ryg til hendes stemningsfulde fotografier.

Hun hører i dag til blandt de mest anerkendte fotobaserede kunstnere herhjemme, og på auktionen 27. september udbydes fire af hendes stemningsfulde fotografier.

Se alle Astrid Kruse Jensens fotografier på auktionen her

I værket “Looking Back” fra serien “Construction of Memories” (2009), bliver man draget ind i en mørk, blåsort skov – et smukt, drømmeagtig sted, hvor træerne står med skarpe konturer mod den dybblå himmel. Et konstrueret stemningsfuldt minde af en mørk skov, hvis man skal gå med seriens titel.

769810-1a
“Looking Back”, fra serien “The Construction of Memories”. 2009, Ed. 1/5. C-print, med ceritifikat signeret Astrid Kruse Jensen. Indrammet af Frese og Sønner, København. 80 x 100 cm.

Også i serien “Hypernatural” (2004) bevæger Kruse Jensen sig ud i nattemørket. Stærke gule, turkise og hvide toner bryder nattens dybblå i det smukke, kraftfulde fotografi “Hypernatural #1”.

5434-873
Astrid Kruse Jensen: “Hypernatural # 01”. 2003. Ed. 5/10. Sign. og stemplet. C-print. 94 x 119.

Alle fotografierne i serien er taget på Island af nogle af landets mange udendørs-swimmingpools, som oplyses og opvarmes af varmekilderne i lavaøens undergrund.

Værket er fotograferet med lang eksponeringstid og har derfor en stærk farvetæthed og intensitet, der kun ses på det færdige fotografi – ikke i virkeligheden. Det resulterer i en ”Hypernaturlig” virkelighed, en uvirkelig, drømmeagtig verden, hvor farverne har taget magten over nattens naturlige mørke.

Se alle fotografierne på auktionen 27 september her!

5435-873
Astrid Kruse Jensen: “Hypernatural # 37”. 2004. Ed. 6/10. Sign. og stemplet. C-print.
Posted by:Christine Almlund