Humoristiske og farverige skulpturer, malerier og fotografier er den schweiziske kunstner Olaf Breunings varemærke i kampen for en bedre, mere åben og klimavenlig verden. To af hans fotografier præsenteres på auktionen i Bredgade lige nu sammen med en række finurlige skulpturer.

Se alle Breunings værker på auktionen

Breuning har en udpræget humoristisk tilgang til sin kunst. Med inspiration i popart, tegneserier, Afrikana, kunst og klimaforandringer laver han farverige skulpturer, malerier og fotografier med en vitalitet og diversitet som få, bl.a. de tre skulpturelle og meget muntre kister “Chocolate”, “Snowman” og “Icecream”, som er på forsiden af Bruun Rasmussen moderne kunstkatalog her i februar.

Breuning bruger også fotografi i sin praksis – både i forbindelse med perfomances og som selvstændige værker. På auktionen figurerer et par af hans finurlige fotografier. Et af dem viser de tre muntre kister udstillet i den ghanesiske landsby, hvor de er fremstillet – det er et absurd-komisk tableau hvor Snowman, Chocolate og Icecream ses midt i den afrikanske hede.

Men der er et højere formål med kunstnerens humoristiske tilgang, som af nogen måske ses som skør: “I do not want to become an artist who produces art to make other art people happy or to make the collectors happy. I guess some people do not see humor in art as really intellectual. But I believe that humor is the most intellectual language that we can have because only people with brains can have a good sense of humor. And when it comes to contemporary art, how serious it is, how academic it is – I do not want to have anything with it and I hope it will change soon. Because is just so f.. boring.”

Læs også om superstjernen Cindy Shermans værk “Untitled #312”

This slideshow requires JavaScript.

Minters glinsende glimmer

Auktionen byder også på hele to glinsende sensuelle værker af den berømte amerikanske fotograf Marilyn Minter. Hun har ligesom superstjernen Cindy Sherman også beskæftiget sig med fotografi i det flertydige felt mellem fin- og populær kultur. Ofte også et sted mellem pornografi og mode, hvor skandalerne altid  lurer lige om hjørnet. Minter ynder at vække både lyst og væmmelse med sine værker, og elsker at fremhæve glitter og glinsende kroppe.

Eftersyn og auktion

Alle seks fotografier på auktionen kan opleves på eftersynet i Bredgade i fra den 22. til den 26. februar, og ryger under hammeren den 6. og 7. marts samme sted.

Posted by:Christine Almlund