Prisen på fotokunst er stigende. I 2018 oplevede Bruun Rasmussen, at langt flere af deres danske kunder bød med og købte fotobaseret kunst end tidligere og gav deres internationale kunder kamp til stregen. Tendensen ser ud til at fortsætte ind i 2019, derfor søger Bruun Rasmussen lige nu værker til næste internationale auktion i Bredgade.

På den kommende internationale auktion i slutningen af februar præsenterer vi en stribe værker af internationalt anerkendte danske og udenlandske fotografer, bl.a. Roger Ballen, Olafur Eliasson samt ikke mindst Trine Søndergaards smukke rygvendte portræt #2 fra “Guldnakke”-serien.

2018 blev året, hvor fotografiet for alvor slog igennem på det danske auktionsmarked. Området oplevede både imponerende priser og stor interesse på vores eftersyn.

”Det er en tendens, vi tror på og gerne ser fortsætte ind i 2019,” siger vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen. ”Derfor søger vi lige nu også fotografiske værker til vores kommende internationale auktion i Bredgade, der udover kerneområderne moderne kunst og ældre kunst også kommer til at have fokus på fotokunst.”

”2018 bød på langt flere høje fotohammerslag end nogensinde tidligere hos Bruun Rasmussen,” fortæller Christine Almlund, specialist i fotografi. ”Tidligere har interessen for fotografierne primært været at finde blandt vores udenlandske kunder, derfor er det rart også at opleve, at de danske kunstsamlere er begyndt at interessere sig så meget for fotografiet, at de nu også byder med på fotoauktionerne. Det kan bl.a. mærkes på prisniveauet, der har oplevet en betydelig stigning i det sidste år.”

Cindy Shermans “Untitled # 312” fik årets højeste hammerslag inden for fotoområdet i 2018.


Fotohighlights fra 2018

Cindy Sherman: “Untitled # 312”. Sign. på bagsiden Cindy Sherman 1994, 1/6.Cibachrome. Hammerslag 220.000 kr.

Takashi Murakami: “Miss Ko2 – Devil position 1”, 2004. Edition 2/4+2AP. C-print. Hammerslag 160.000 kr.

Florian Maier-Aichen: Untitled. Sign. Florian Maier Aichen 2007 på bagsiden. C-print. Ed. 2/6. Hammerslag 100.000 kr.

Hiroshi Sugimoto: “Centinela Drive-In, Los Angles”. Numbered in the print 1/25. Hammerslag 100.000 kr.

Marilyn Minter: “Wangechi Gold 1”, 2009. Edition 1/5 + 2AP. Sign. på gallerietiket på bagsiden M. Minter. C-print. Hammerslag 90.000 kr.

Nicolai Howalt: To ubetitlede fotografier, fra serien “Boxer”. 2003. Ed. of 3 + 2 AP. Usignerede. C-prints. Hammerslag 60.000 kr.

Sælg på årets første fotoauktion

På den kommende internationale auktion i slutningen af februar præsenteres en stribe værker af internationalt anerkendte danske og udenlandske fotografer, bl.a. Roger Ballen, Olafur Eliasson og Trine Søndergaard.

Ligger du inde med fotografiske værker af international klasse, og som fortjener at komme i godt selskab, kan du indsende en vurderingshenvendelse på mail foto@bruun-rasmussen.dk eller via vores onlinevurderingsservice. Deadline for indlevering af fotografisk kunst til den internationale auktion er 28. januar. 

Posted by:Christine Almlund