Der er auktion over samtidskunst i Bredgade på tirsdag! Men har du egentlig nogensinde være til en rigtig, ægte traditionel auktion med auktionarius og hele molevitten, eller har du kun snuset til auktionsdisciplinen på diverse auktionssites på nettet?

Til auktionskenderen: Glæd dig!

Hører du til dem, der hjemmevant går på ægte hammerslagsauktioner? Så kender du sikkert den fortættede stemning i auktionssalen, når bud flyver gennem rummet, kækt styret af en årvågen auktionarius, der til sidst banker hammeren hårdt i bordet, når alle bud har haft deres chance.

Du kender helt sikkert også til skuffelsens blanke tomhed eller den særlige varme, man oplever, når man enten lige har tabt eller erhvervet et nyt klenodie til sin væg eller samling.

Til dig, auktionkenderen, er der blot at sige, du kan godt glæde dig! Tirsdagens auktion indeholder mange stærke samtidskunstværker. Og det lover godt for en god stemning i salen!

Ja, liv eller død! Sådan føles det simpelthen! I hvert fald lige dér, når man er allermest grebet af auktionsrusen

Til auktionsbegynderen: Prøv det!

Er du en af dem, som aldrig har prøvet af være til en Traditionel Auktion før? Prøv det! Ud over den indlysende fordel, at man kan gøre nogle virkelig skarpe køb af unikke kunstværker, designmøbler og antikviteter på auktion, som er prismæssigt fornuftige – og som alle andre ikke ejer – så er det en oplevelse i sig selv at deltage i en ægte auktion.

Du har måske allerede leget lidt med at byde på diverse Netauktioner, måske vores egen bruun-rasmussen.dk. Og du har måske endda oplevet den blanding af følelser, man kan blive overvældet af, når man neglebidende sidder i spænding og tror, at man er eneste byder tilbage! Men pludselig opdager, at der er andre irriterende typer på “linjen”.

Typer, som tydeligvis også synes, at lige præcis dén designstol eller det fotografi er afgørende for deres liv! Ja, liv eller død! Sådan føles det simpelthen! I hvert fald lige dér når man er allermest grebet af auktionsrusen!

Som en koncertoplevelse

Men det er jo bag en skærm, hjemme i din sofa. Bare dig og alle mulige typer, der køligt blinker til dig med et kundenummer på en hjemmeside!

På en Traditionel Auktion får du “The Full Experience”. Her oplever du samme intense jagt på klenodiet, men du får også forestillingen med – bortset fra at der ikke er noget indstuderet manuskript. Du får kampens hede. De afmålte ansigtstræk. Og de glædesstrålende blikke, når det virkelig lykkes! Du mærker ikke bare din egen spænding, den deler du med andre – og nogle gange, når bølgerne virkelig bruser, løftes hele salen!

I virkeligheden er forskellen på Netauktion og Traditionel Auktion lidt som forskellen mellem at lytte til en studioindspilning og at gå til koncert. Begge dele er berigende. Og man kan komme langt med bare at gå på netauktion. Men den fulde auktionsoplevelse er noget helt særligt – ligesom en koncertoplevelse.

Læs mere om at byde på auktion hos Bruun Rasmussen

7 Gode tips til at gå på Traditionel Auktion hos Bruun Rasmussen:

  • Tjek hjemmesiden og kig i kataloget. Her finder du alle oplysninger om de ting, der er på auktion. Her finder du også alle oplysninger om, hvad det koster at købe på auktion osv. Det er meget godt at sætte sig ind i inden, du byder.
  • Gå på eftersyn, så du kan se det, du er interesseret i rigtigt. Det er er en oplevelse i sig selv at besøge eftersynet i Bredgade, når der er pyntet op og alt fra designklenodier til guldaldermalerier pryder sale, trapper og finurlige hjørner i den gamle bygning midt på Bredgade. Og det er gratis og åbent for alle!
  • Spørg eksperterne. Kan du ikke komme til eftersynet, må du altid skrive eller ringe til en af Bruun Rasmussens specialister for at få opklaret eventuelle spørgsmål.
  • Kom i god tid til auktionen og få et bydeskilt, hvis du vil byde. Du må også gerne opleve auktionen uden at byde. Du får ikke anvist en plads, så sæt dig, hvor du har lyst. Hvis du skal byde, er det vigtigt, at du kan se og blive set af auktionarius.
  • Kom og gå, når du vil. Når du har budt, er du velkommen til at blive under hele seancen, men du må også gerne rejse dig og hente dit nye køb, hvis du har været så heldig!
  • Byd med, der hvor du er. Hvis du ikke kan deltage i salen, er der mulighed for at deltage på andre måder. Du kan byde med via telefon, live-bid eller lægge et kommissionsbud, så byder huset på dine vegne.
  • Hammerslaget er bindende. Husk at hammerslaget bindende på en Traditionel Auktion – du kan ikke fortryde.
Posted by:Christine Almlund