Du kan nu i en god sags tjeneste byde med på en stribe værker af tidens hotteste navne på samtidskunstens stjernehimmel. I samarbejde med Røde Kors og kunstkurator Jens-Peter Brask svinger vi onlinehammeren over 11 samtidskunstværker bl.a. til fordel for børnene i det vinterkolde Syrien.

Kunst og velgørenhed går op i en højere enhed, når vi netop nu sælger samtidskunst af en stribe internationale kunststjerner til fordel for Røde Kors’ arbejde for bl.a. børnene i det vinterkolde, krigshærgede og pandemiramte Syrien. Auktionen foregår på nettet, og du kan byde med og støtte den gode sag frem til den 2. februar på bruun-rasmussen.dk.

Watch Jens-Peter Brask talk about the works during a visit to “Curated by Jens-Peter Brask”.

Tidens hotteste kunstnere

Værkerne på auktionen, der er kurateret af kunstkurator og Røde Kors-ambassadør Jens-Peter Brask, tæller navne som Eddie Martinez og Michael Bevilacqua, som hører til blandt tidens hotteste og mest efterspurgte, internationale kunstnere. Dertil kommer også en stribe yngre kunstnere, som er blevet spået en lysende karriere, heriblandt Bennet Williams, der bor og arbejder i New York.

Unikke værker skabt til auktionen

”Kunstnerne på auktionen er alle – ligesom Bruun Rasmussen og os – gået ind i det her kvit og frit. De har doneret værkerne, og flere er endda skabt unikt til denne auktion til fordel for børnene i Syrien. Kunstneren Michael Bevilacquas serie på fire tegninger er lavet under lockdown som en slags dagbog,” fortæller Jens-Peter Brask, der har kurateret værkerne fra sit store netværk i kunstverdenen. 

”For kunstsamlere er der derfor rigtig meget at komme efter. Derudover opkræver Bruun Rasmussen heller ikke salær på auktionen, hvilket er endnu en god grund til lige at lægge et ekstra bud”

kurator og kunstsamler, Jens-Peter Brask, fra Curated By Jens-Peter Brask

Børn ramt af kulde, krig og pandemi

Selvom vi i øjeblikket ikke hører så meget om de nødsstedte børn i Syrien pga. pandemien, er behovet for hjælp i området stadig stort og måske endda større, da området ikke kun kæmper med krig og kulde, men også med pandemiens konsekvenser. Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, uddyber: 


”Netop nu fryser børnene i de syriske flygtningelejre, og der er akut brug for hjælp. Røde Kors er til stede i de største lejre, hvor vi bl.a. yder lægehjælp og uddeler tæpper, uldundertøj, mad og rent drikkevand. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Bruun Rasmussen og Jens-Peter Brask har taget dette initiativ til at hjælpe Røde Kors’ arbejde for børn og voksne i nød. Vi håber, at rigtig mange kunstinteresserede vil byde på auktionen, så vi bl.a. kan hjælpe de mange børn i den iskolde vinter i Syrien.”

Posted by:Christine Almlund